Bach bloesem advies

Bach bloesem op maat - Wizard

Inhoud 50 ml

  • Aanbevolen kuur

Onmiddellijk leverbaar
GRATIS verzending vanaf € 30.00

BTW Incl.

Laten we 2021 beter maken dan 2020

Laten we 2021 beter maken dan 2020

Voor veel mensen is 2020 een van de slechtste jaren die ze zich kunnen herinneren. De COVID -19 pandemie en sociale onrust hebben ons leven veranderd op een manier die we een jaar geleden niet voor mogelijk hadden gehouden. En als januari 2021 komt, staan we waarschijnlijk nog steeds voor vele uitdagingen. Kan 2021 een beter jaar worden?

Jazeker kan dat. Want afgelopen jaar heeft ons voor verschillende uitdagingen gezet, waar we inmiddels al beter mee om kunnen gaan. Maar om je emoties in deze stressvolle tijden te blijven ondersteunen, kies je voor Bachbloesem Super Mix 5. Deze mix kan ondersteuning bieden bij slapeloosheid, angst en paniekaanvallen. Het heeft geen zin je zorgen te maken over dingen die je niet onder controle hebt, maar er zijn genoeg eenvoudige veranderingen die je kunt maken om 2021 een beter jaar te maken. Hier zijn zeven ideeën om je op weg te helpen:


1. Wees assertiever en leer ‘nee’ zeggen

Assertief zijn met familie, vrienden en collega’s is een van de moedigste dingen die je kunt doen. Het stellen van grenzen kan ertoe leiden dat mensen wellicht teleurgesteld in je zijn. Mensen die van je houden en loyale vrienden of collega’s zijn, zullen de grenzen die je stelt respecteren. Je kan ‘nee’ zeggen tegen taken die je te veel worden, maar ook tegen andere zaken, zoals:

  • dat men op een respectloze of onaangename manier tegen je praat;
  • dat men van je verwacht dingen te doen, zonder daar voldoende tijd voor te geven;
  • dingen doen die je als ongezond beschouwt of die je gevoel van eigenwaarde ondermijnen;
  • concurreren met je collega’s voor de beste auto, mooiste kleding of grootste huis;
  • zwijgen als je onterecht wordt bekritiseerd.

2. Schrijf je goede voornemens op

Velen van ons maken goede voornemens als de klok 12 slaat en het nieuwe jaar begint. Uiteraard doen we dit met de beste bedoelingen, maar eind januari worden ze vaak vergeten. Als je de doelen die je hoopt te bereiken opschrijft, heb je veel meer kans om ze door te zetten. En vertel andere mensen erover! We zijn sociale wezens en hebben de goede mening van anderen nodig, dus als andere mensen op de hoogte zijn van je voornemens, heb je meer kans om ze te bereiken.

3. Doe goede daden

Probeer minstens één keer per maand iets leuks voor iemand te doen. Terwijl je waarschijnlijk toch al veel dingen doet om anderen te helpen, maak je er af en toe een punt van om iets extra’s te doen. Het hoeft niet duur te zijn of een groot gebaar; het kan van alles zijn. Babysitten voor een vriend bijvoorbeeld, boodschappen doen of tuinieren voor een bejaarde buurman of een donatie doen aan een lokaal goed doel. Iets leuks doen voor iemand anders helpt niet alleen de ontvanger, maar verhoogt ook je gevoel van eigenwaarde en verhoogt je gemoedstoestand.

4. Zorg goed voor je zelf

Zorg tegelijkertijd voor jezelf door jezelf elke maand te trakteren op iets wat je wilt. Ook hier maakt het niet uit wat het is; een reis naar het strand, naar een wellnesscentrum gaan, een nieuwe roman of een doos heerlijke chocolaatjes. Jezelf verwennen is heel belangrijk. Het geeft je energie en versterkt je zelfvertrouwen. Bovendien voel je je er meer tevreden bij als je goed voor jezelf zorgt. Voel je niet schuldig als je iets voor jezelf doet, voor jezelf zorgen kan namelijk de eerste stap zijn naar een veel beter jaar!

5. In beweging komen

We weten allemaal dat sporten goed voor ons is, dus probeer meer te bewegen. Je hoeft niet te beginnen met trainen voor een halve marathon, het kan namelijk al heel simpel met een wandeling tussen de middag of een mooie fietstocht in de ochtend. Wat je doet is niet belangrijk. Het gaat namelijk ook om het buiten zijn, het genieten van een andere omgeving en een pauze in je routine.

6. Slaap lekker

Slaap is een van onze meest elementaire behoeften. Door te slapen reset je je lichaam als het ware en verwerk je allerlei zaken van de vorige dag. Een goede kwaliteit van slapen is hierbij belangrijk, want als je niet goed slaapt dat merk je dat aan je gezondheid en welzijn. Heb je moeite om in slaap te komen of slaap je niet goed door? Probeer dan de volgende tips voor een goede slaaproutine:

  • ga op dezelfde tijd naar bed en sta op dezelfde tijd op, zelfs in het weekend;
  • zorg voor een donkere slaapkamer, gebruik verduisteringsgordijnen als dat nodig is;
  • hou de slaapkamer op een comfortabele, maar koele temperatuur. Liefst tussen de 15 en 18 graden Celsius;
  • achtergrondgeluiden, zoals zachte muziek of een opname van regenval, blokkeren geluiden die de slaap kunnen verstoren, zoals verkeer, of het vroege vogelgezang in de zomer;
  • schakel alle schermen een uur of twee voor het slapengaan uit (dit geldt voor computers, tablets, mobiele telefoons en de televisie). Het blauwe licht dat door deze elektronische apparaten wordt uitgestraald, verstoort de afgifte van melatonine. Melatonine is het hormoon dat de hersenen aanmaken om je een slaperig gevoel te geven en is dus essentieel voor een goede nachtrust;
  • als je niet kunt slapen, omdat je je zorgen maakt of bang bent, kan Bachbloesem Mix 87 je helpen je rustig te voelen voor een goede nachtrust.

7. Blijf niet steken in een sleur...

Sleur. Het is het gevoel alsof je met je leven in hetzelfde kringetje ronddraait. Heb je het idee dat je qua werk of hobby’s op een doodlopende weg bent belandt? Dan is het tijd om eens iets nieuws te gaan zoeken. Misschien ben je bepaalde hobby’s die je vroeger leuk vond, wel ontgroeit. Dat kan gebeuren met de tijd. Neem je leven dan eens onder de loep en onderzoek hoe je je tijd doorbrengt en probeer de activiteiten die je vervelen te verminderen. Als je niet langer een goed gevoel krijgt van een sport of hobby, is het tijd om iets nieuws te proberen.

 

Bronnen:

https://www.mindforlife.org/nice-persons-guide-becoming-assertive/

https://www.mentalhealth.org.uk/publications/doing-good-does-you-good/health-benefits-altruim

https://www.nhs.uk/oneyou/every-mind-matters/sleep/

Gecreëerd door Tom Vermeersch ()

Tom Vermeersch

Tom Vermeersch is een gecertificeerde psycholoog en Bachbloesemexpert met meer dan 30 jaar ervaring.

Andere artikelen

Waarom ik niet?

Het is normaal dat je je leven vergelijkt met dat van anderen – de goede en slechte dingen bekijken in situaties helpt ons betere beslissingen te maken.
Maar er is ook een groot nadeel als je jezelf constant vergelijkt met anderen, als je ze benijdt omdat ze een schijnbaar perfect leven hebben en je je afvraagt waarom ze meer geluk hebben, welvarender zijn en er beter uitzien dan jou.

Top 5 onzinnige redenen om aan jezelf te twijfelen

Het overkomt iedereen wel eens: twijfelen aan jezelf. Je maakt je zorgen over beslissingen en of je toekomstige uitdagingen die het leven in petto heeft, aan kan. En soms heb je het gevoel dat je gewoon niet goed genoeg bent.

3 Grote gezondheidszorgen bij Belgen

Dat de gemiddelde Belg bezig is met de gezondheid, is een feit. Maar waar liggen wij eigenlijk het meest wakker van? Wat baart ons het meeste zorgen en waar zijn we weinig of niet mee bezig?

De oorzaak van autisme ontdekt

Groot wetenschappelijk nieuws van uit Columbia. Aan de universiteit aldaar zouden wetenschappers ontdekt hebben waarom sommige mensen wel en andere mensen niet aan autisme lijden.

Crashdieet: garantie op crashen

Er is de laatste tijd nogal wat te doen rond de zogenaamde crashdiëten. Het is consumentenvereniging Testaankoop die de stok in het hoenderhok gooide. Zij haalden aan dat het maken van publiciteit voor deze crashdiëten ethisch onverantwoord is.

Leer wanneer je ‘nee’ moet zeggen

Nee. Het is een krachtig woord, waarvan we soms denken dat we het niet mogen zeggen. Het is moeilijk, ‘nee’ zeggen tegen vrienden, familie of collega’s. Sommige mensen zeggen het nooit en gaan onder hoge werkdruk ten onder. ‘Nee’ zeggen kun je leren. Maar wanneer zeg je het? En wanneer zeg je juist ‘ja’?

Riltaline tijdens de examenperiode?

De examenperiode staat weer voor de deur. Voor ouders met studerende jongeren steevast een periode van gigantisch veel stress. Voor de jongere zelf een periode waarin heel wat gevraagd wordt...

12 eenvoudige manieren om mensen je aardig te laten vinden

Het is je vast wel eens opgevallen dat sommige mensen meteen aardig gevonden worden. Je hebt het vast wel eens bij een ander ervaren. Na het voorstellen dacht je meteen: ‘die is aardig’. Maar waarom? Veel mensen denken dat mensen je alleen aardig vinden vanwege natuurlijke eigenschappen waarmee je geboren bent: knap, talent en gezelligheid. Maar dit is een misvatting. Mensen je aardig laten vinden heb je zelf in de hand, en dat heeft alles te maken met zelfvertrouwen, jezelf kennen en emotioneel intelligent zijn. Hier is wat je moet doen om sympathieker te worden.

Start van het snotterseizoen

De herfst is nog maar amper begonnen, of het aantal mensen dat problemen heeft met hoesten en snotteren is al niet te tellen. Viroloog Marc Van Ranst bevestigt inderdaad dat we momenteel reeds bezig zijn aan een eerste golf van luchtweginfecties.

Behoort overgewicht tot het verleden?

Overgewicht is zowat één van de grootste problemen van de Westerse samenleving. Maar, er zou een inspuiting op komst zijn die er voor kan zorgen dat de zin in eten kan verminderd worden.

Laten we 2021 beter maken dan 2020

Laten we 2021 beter maken dan 2020
Laten we 2021 beter maken dan 2020

Voor veel mensen is 2020 een van de slechtste jaren die ze zich kunnen herinneren. De COVID -19 pandemie en sociale onrust hebben ons leven veranderd op een manier die we een jaar geleden niet voor mogelijk hadden gehouden. En als januari 2021 komt, staan we waarschijnlijk nog steeds voor vele uitdagingen. Kan 2021 een beter jaar worden?

Jazeker kan dat. Want afgelopen jaar heeft ons voor verschillende uitdagingen gezet, waar we inmiddels al beter mee om kunnen gaan. Maar om je emoties in deze stressvolle tijden te blijven ondersteunen, kies je voor Bachbloesem Super Mix 5. Deze mix kan ondersteuning bieden bij slapeloosheid, angst en paniekaanvallen. Het heeft geen zin je zorgen te maken over dingen die je niet onder controle hebt, maar er zijn genoeg eenvoudige veranderingen die je kunt maken om 2021 een beter jaar te maken. Hier zijn zeven ideeën om je op weg te helpen:

Bach bloesem mix op maat

Bach bloesem op maat :

  • samenstelling voor jou persoonlijk
  • op basis van je klachten en karakter
  • Bach bloesem wordt door Tom uitgekozen
  • geeft snel en goed resultaat
Klik hier en ontdek Bach bloesem op maat - Wizard

1. Wees assertiever en leer ‘nee’ zeggen

Assertief zijn met familie, vrienden en collega’s is een van de moedigste dingen die je kunt doen. Het stellen van grenzen kan ertoe leiden dat mensen wellicht teleurgesteld in je zijn. Mensen die van je houden en loyale vrienden of collega’s zijn, zullen de grenzen die je stelt respecteren. Je kan ‘nee’ zeggen tegen taken die je te veel worden, maar ook tegen andere zaken, zoals:

  • dat men op een respectloze of onaangename manier tegen je praat;
  • dat men van je verwacht dingen te doen, zonder daar voldoende tijd voor te geven;
  • dingen doen die je als ongezond beschouwt of die je gevoel van eigenwaarde ondermijnen;
  • concurreren met je collega’s voor de beste auto, mooiste kleding of grootste huis;
  • zwijgen als je onterecht wordt bekritiseerd.

2. Schrijf je goede voornemens op

Velen van ons maken goede voornemens als de klok 12 slaat en het nieuwe jaar begint. Uiteraard doen we dit met de beste bedoelingen, maar eind januari worden ze vaak vergeten. Als je de doelen die je hoopt te bereiken opschrijft, heb je veel meer kans om ze door te zetten. En vertel andere mensen erover! We zijn sociale wezens en hebben de goede mening van anderen nodig, dus als andere mensen op de hoogte zijn van je voornemens, heb je meer kans om ze te bereiken.

3. Doe goede daden

Probeer minstens één keer per maand iets leuks voor iemand te doen. Terwijl je waarschijnlijk toch al veel dingen doet om anderen te helpen, maak je er af en toe een punt van om iets extra’s te doen. Het hoeft niet duur te zijn of een groot gebaar; het kan van alles zijn. Babysitten voor een vriend bijvoorbeeld, boodschappen doen of tuinieren voor een bejaarde buurman of een donatie doen aan een lokaal goed doel. Iets leuks doen voor iemand anders helpt niet alleen de ontvanger, maar verhoogt ook je gevoel van eigenwaarde en verhoogt je gemoedstoestand.

4. Zorg goed voor je zelf

Zorg tegelijkertijd voor jezelf door jezelf elke maand te trakteren op iets wat je wilt. Ook hier maakt het niet uit wat het is; een reis naar het strand, naar een wellnesscentrum gaan, een nieuwe roman of een doos heerlijke chocolaatjes. Jezelf verwennen is heel belangrijk. Het geeft je energie en versterkt je zelfvertrouwen. Bovendien voel je je er meer tevreden bij als je goed voor jezelf zorgt. Voel je niet schuldig als je iets voor jezelf doet, voor jezelf zorgen kan namelijk de eerste stap zijn naar een veel beter jaar!

5. In beweging komen

We weten allemaal dat sporten goed voor ons is, dus probeer meer te bewegen. Je hoeft niet te beginnen met trainen voor een halve marathon, het kan namelijk al heel simpel met een wandeling tussen de middag of een mooie fietstocht in de ochtend. Wat je doet is niet belangrijk. Het gaat namelijk ook om het buiten zijn, het genieten van een andere omgeving en een pauze in je routine.

6. Slaap lekker

Slaap is een van onze meest elementaire behoeften. Door te slapen reset je je lichaam als het ware en verwerk je allerlei zaken van de vorige dag. Een goede kwaliteit van slapen is hierbij belangrijk, want als je niet goed slaapt dat merk je dat aan je gezondheid en welzijn. Heb je moeite om in slaap te komen of slaap je niet goed door? Probeer dan de volgende tips voor een goede slaaproutine:

  • ga op dezelfde tijd naar bed en sta op dezelfde tijd op, zelfs in het weekend;
  • zorg voor een donkere slaapkamer, gebruik verduisteringsgordijnen als dat nodig is;
  • hou de slaapkamer op een comfortabele, maar koele temperatuur. Liefst tussen de 15 en 18 graden Celsius;
  • achtergrondgeluiden, zoals zachte muziek of een opname van regenval, blokkeren geluiden die de slaap kunnen verstoren, zoals verkeer, of het vroege vogelgezang in de zomer;
  • schakel alle schermen een uur of twee voor het slapengaan uit (dit geldt voor computers, tablets, mobiele telefoons en de televisie). Het blauwe licht dat door deze elektronische apparaten wordt uitgestraald, verstoort de afgifte van melatonine. Melatonine is het hormoon dat de hersenen aanmaken om je een slaperig gevoel te geven en is dus essentieel voor een goede nachtrust;
  • als je niet kunt slapen, omdat je je zorgen maakt of bang bent, kan Bachbloesem Mix 87 je helpen je rustig te voelen voor een goede nachtrust.

7. Blijf niet steken in een sleur...

Sleur. Het is het gevoel alsof je met je leven in hetzelfde kringetje ronddraait. Heb je het idee dat je qua werk of hobby’s op een doodlopende weg bent belandt? Dan is het tijd om eens iets nieuws te gaan zoeken. Misschien ben je bepaalde hobby’s die je vroeger leuk vond, wel ontgroeit. Dat kan gebeuren met de tijd. Neem je leven dan eens onder de loep en onderzoek hoe je je tijd doorbrengt en probeer de activiteiten die je vervelen te verminderen. Als je niet langer een goed gevoel krijgt van een sport of hobby, is het tijd om iets nieuws te proberen.

 

Bronnen:

https://www.mindforlife.org/nice-persons-guide-becoming-assertive/

https://www.mentalhealth.org.uk/publications/doing-good-does-you-good/health-benefits-altruim

https://www.nhs.uk/oneyou/every-mind-matters/sleep/


Marie Pure

Andere artikelen


Waarom ik niet

Waarom ik niet?

Het is normaal dat je je leven vergelijkt met dat van anderen – de goede en slechte dingen bekijken in situaties helpt ons betere beslissingen te maken.
Maar er is ook een groot nadeel als je jezelf constant vergelijkt met anderen, als je ze benijdt omdat ze een schijnbaar perfect leven hebben en je je afvraagt waarom ze meer geluk hebben, welvarender zijn en er beter uitzien dan jou.

Lees het volledig artikel

Top 5 onzinnige redenen om aan jezelf te twijfelen

Top 5 onzinnige redenen om aan jezelf te twijfelen

Het overkomt iedereen wel eens: twijfelen aan jezelf. Je maakt je zorgen over beslissingen en of je toekomstige uitdagingen die het leven in petto heeft, aan kan. En soms heb je het gevoel dat je gewoon niet goed genoeg bent.

Lees het volledig artikel

kopzorgen

3 Grote gezondheidszorgen bij Belgen

Dat de gemiddelde Belg bezig is met de gezondheid, is een feit. Maar waar liggen wij eigenlijk het meest wakker van? Wat baart ons het meeste zorgen en waar zijn we weinig of niet mee bezig?

Lees het volledig artikel

autisme

De oorzaak van autisme ontdekt

Groot wetenschappelijk nieuws van uit Columbia. Aan de universiteit aldaar zouden wetenschappers ontdekt hebben waarom sommige mensen wel en andere mensen niet aan autisme lijden.

Lees het volledig artikel

crashdieet

Crashdieet: garantie op crashen

Er is de laatste tijd nogal wat te doen rond de zogenaamde crashdiëten. Het is consumentenvereniging Testaankoop die de stok in het hoenderhok gooide. Zij haalden aan dat het maken van publiciteit voor deze crashdiëten ethisch onverantwoord is.

Lees het volledig artikel

Leer wanneer je ‘nee’ moet zeggen

Leer wanneer je ‘nee’ moet zeggen

Nee. Het is een krachtig woord, waarvan we soms denken dat we het niet mogen zeggen. Het is moeilijk, ‘nee’ zeggen tegen vrienden, familie of collega’s. Sommige mensen zeggen het nooit en gaan onder hoge werkdruk ten onder. ‘Nee’ zeggen kun je leren. Maar wanneer zeg je het? En wanneer zeg je juist ‘ja’?

Lees het volledig artikel

rilatine

Riltaline tijdens de examenperiode?

De examenperiode staat weer voor de deur. Voor ouders met studerende jongeren steevast een periode van gigantisch veel stress. Voor de jongere zelf een periode waarin heel wat gevraagd wordt...

Lees het volledig artikel

12 eenvoudige manieren om mensen je aardig te laten vinden

12 eenvoudige manieren om mensen je aardig te laten vinden

Het is je vast wel eens opgevallen dat sommige mensen meteen aardig gevonden worden. Je hebt het vast wel eens bij een ander ervaren. Na het voorstellen dacht je meteen: ‘die is aardig’. Maar waarom? Veel mensen denken dat mensen je alleen aardig vinden vanwege natuurlijke eigenschappen waarmee je geboren bent: knap, talent en gezelligheid. Maar dit is een misvatting. Mensen je aardig laten vinden heb je zelf in de hand, en dat heeft alles te maken met zelfvertrouwen, jezelf kennen en emotioneel intelligent zijn. Hier is wat je moet doen om sympathieker te worden.

Lees het volledig artikel

snotterseizoen

Start van het snotterseizoen

De herfst is nog maar amper begonnen, of het aantal mensen dat problemen heeft met hoesten en snotteren is al niet te tellen. Viroloog Marc Van Ranst bevestigt inderdaad dat we momenteel reeds bezig zijn aan een eerste golf van luchtweginfecties.

Lees het volledig artikel

overgewicht

Behoort overgewicht tot het verleden?

Overgewicht is zowat één van de grootste problemen van de Westerse samenleving. Maar, er zou een inspuiting op komst zijn die er voor kan zorgen dat de zin in eten kan verminderd worden.

Lees het volledig artikel

Bachbloesems zijn geen geneesmiddelen maar onschadelijke plantaardige extracten die gebruikt worden ter ondersteuning van de gezondheid.

© 2024 Mariepure - Webdesign Publi4u

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....