Bach bloesem advies

Bach bloesem mix 51

Inhoud 50 ml

  • Aanbevolen kuur

Onmiddellijk leverbaar
GRATIS verzending vanaf € 30.00

BTW Incl.

5 redenen waarom je niet afvalt

5 redenen waarom je niet afvalt

Je bent een paar (of meerdere) kilo’s te zwaar en je hebt besloten daar iets aan te doen. Je sport regelmatig en je eet gezond met veel verse groenten, fruit en mager vlees. Toch wijst die weegschaal niet aan dat je afvalt. Dat is heel frustrerend, want je doet toch je best. Er kan dan iets anders aan de hand zijn, waardoor het niet lukt.

Afvallen is moeilijk. Een kilo zit er sneller aan dan dat je deze op een verantwoorde, gezonde manier er weer af hebt. Een crash dieet is zeker niet aan te raden. Als je namelijk te snel afvalt, is de kans groot dat de kilo’s er weer aanvliegen zodra je je gewone eetpatroon weer oppakt. Ter ondersteuning van het afvallen kun je Bachbloesem mix 51 gebruiken. Deze speciale mix kan je helpen bij het afvallen door je eetgewoonten te veranderen, geduld te hebben en door te zetten.

Gewichtsverlies moet een geleidelijk proces zijn. Door voldoende te bewegen en gezond te eten val je op een gezonde manier af. Dat kan wel eventjes duren, maar dat is goed. Want door geleidelijk af te vallen, blijven de kilo’s ook weg en ga je minder schommelen met je gewicht. Doe je erg je best, maar minder je niet in gewicht? Dan is er misschien wel iets aan de hand, wat het gewichtsverlies tegengaat. Er zijn vijf zaken die gewichtsverlies voorkomen, zelfs bij een gezond eet- en beweegpatroon.

 

1. Je bent gestrest

Stress wordt in verband gebracht met zowel gewichtstoename als met moeilijk kunnen afvallen. Dat heeft verschillende redenen:

Vreetbuien: door stress heb je meer trek. Dat komt omdat door stress het ‘vecht-vlucht’-mechanisme in werking wordt gezet. Hiervoor heb je meer energie voor je spieren nodig. Je lichaam vraagt dan vooral naar voedsel wat snel energie levert, zoals comfort food met veel vet en suiker.

Hoge niveaus van cortisol: het ‘vecht-vlucht’-mechanisme gaat gepaard met een verhoogde productie van het stresshormoon cortisol. Cortisol stimuleert de eetlust, waardoor je dus vreetbuien krijgt. Daarnaast zet cortisol het lichaam aan om vet op te slaan. Deze reserves heeft je lichaam nodig, omdat stress heel veel energie vergt. Echter slaat je lichaam dit vet vooral op rond de buik.

Te weinig lichaamsbeweging: als je moe, gestrest of depressief bent, dan heb je gewoonweg geen zin om iets te doen. Een training sla je dan gemakkelijker over. Zelfs voor een simpele wandeling kom je niet van de bank.

Afvallen zelf kan stress opleveren, omdat je jezelf veel restricties oplegt qua eten en drinken. Maar de stress kan ook komen van andere bronnen, zoals je zorgen maken over werk en de kinderen. Als je je gestrest voelt, kan Bachbloesem mix 71 je helpen je rustiger en meer ontspannen te voelen. Neem gedurende de dag regelmatig een pauze. Maak bijvoorbeeld een wandeling of probeer ontspanningsoefeningen te doen, zoals diep ademhalen.

2. Je krijgt niet genoeg slaap

Wist je dat een gebrek aan genoeg kwalitatieve slaap het afvallen in de weg kan zitten? Slaaptekort beïnvloedt je zowel lichamelijk als geestelijk. Wanneer je niet genoeg kwalitatieve slaap hebt, merk je dat de andere dag meteen. Je bent moe, prikkelbaar en misschien wel een beetje verward daarvan. Je lichaam wil dan snelle energie en vraagt om een snelle hap, zoals chocolade of een pizza, in plaats van langzame energiebronnen, zoals fruit en salades. Bij slaaptekort maakt het lichaam ook weer cortisol aan, waardoor de eetlust verhoogd. Je hebt immers meer energie nodig – net als bij stress. En als je je vermoeid en slaperig voelt, komt er vaak niet veel van bewegen.

Om de nachtrust te verbeteren, is het verstandig een vast slaapritueel voor jezelf te ontwikkelen. Ga bijvoorbeeld elke dag (ook in het weekend) op hetzelfde tijdstip naar bed. En sta ook op hetzelfde tijdstip op (dus niet lang uitslapen). Zorg ervoor dat de slaapkamer zo stil en donker mogelijk is. Hoe minder prikkels van buitenaf, des te beter komen je hersenen tot rust. Een koele, goed geventileerde slaapkamer is ook een aanrader. Tot slot is het goed om minimaal een uur voordat je gaat slapen beeldschermen uit te zetten. Dus geen telefoon, tablet of televisie vlak voor je naar bed gaat. Lees bij voorkeur een boek om nog te ontspannen voor het slapengaan.

3. Je eet te veel

Ieder pondje gaat door het mondje, zo luidt het gezegde. Het is daarom goed om tijdens een dieet goed op te letten dat je niet te veel eet. Als je meer calorieën verbrandt dan je binnen krijgt, dan val je het meest effectief af. Je lichaam moet dan namelijk energie halen uit de opgeslagen vetreserves. Voor een gezond gewicht is bepaald dat mannen ongeveer 2.500 calorieën per dag nodig hebben en vrouwen 2.000. Dus als je minder calorieën binnenkrijgt, zou je moeten afvallen. Let wel: te weinig eten is ook niet goed voor het lichaam. Eet gezond met veel (rauwe) groente en fruit en magere producten om zo het aantal calorieën te verminderen. Wil je weten hoeveel calorieën ergens inzitten? Online zijn er caloriecalculators te vinden om je hierbij te helpen. Het is ook goed om je eten af te wegen om zo meer inzicht te krijgen in hoeveel je eigenlijk eet.

4. Je houdt geen voedseldagboek bij

Uit onderzoek blijkt dat mensen die een voedseldagboek bijhouden tijdens het afvallen, zij meer kans van slagen hebben. Ook om hun gewichtsverlies te behouden nádat het streefgewicht is bereikt. Het voelt wellicht gek om alles wat je eet en drinkt op te schrijven, met daarbij de calorieën, maar het geeft wel veel meer inzicht in je voedselinname. Gebruik hiervoor een notitieboek of een app waarin je je voedselinname bijhoudt.

Probeer eens een week lang in een dagboek bij te houden wat je eet of drinkt. Wellicht geeft het je gewichtsverlies de vliegende start die je nodig hebt. Het wordt ook gemakkelijker om in te zien welke voeding je kan vervangen voor gezondere alternatieven.

5. Je beweegt niet genoeg

Bewegen is heel belangrijk om gewicht te verliezen. Want door te bewegen versterk je je spieren en verbrand je calorieën. Beweeg elke dag een uur tot anderhalf uur matig actief en dertig minuten zeer intensief voor het beste resultaat. Onder matig actief valt fietsen, wandelen en rustig zwemmen. Een sporttraining, work-out in de sportschool, danstraining of andere sporten waar je van gaat zweten en op hoog niveau uitvoert, vallen onder het intensieve half uur. Nu is het niet voor iedereen weggelegd om zoveel te bewegen op een dag. Accepteer dan dat het gewichtsverlies wat langzamer zal gaan.

Overigens hoef je niet meteen naar de sportschool. Actiever leven betekent ook meer lopen. Doe meer klusjes in de tuin, doe het huishouden dansend, sta wat vaker achter je bureau en doe de boodschappen eens op de fiets. Minder zitten is eigenlijk het doel om meer gewicht te kunnen verliezen.

Tot slot: heb je onrealistische verwachtingen?

Een gezond gewicht is natuurlijk heel fijn, want het is goed voor je gezondheid. Dat hoeft lang niet voor iedereen een maatje XS of S te zijn. Het heeft ook te maken met je lichaamsbouw en hoe lekker jij in je vel zit. En hoe zit het eigenlijk met jouw idee van wat je gezonde gewicht zou moeten zijn? Wellicht is deze wel heel onrealistisch. Je kan het door de BMI (body mass index) te berekenen het snelste ontdekken. Echter houdt dit geen rekening met je lichaamsbouw en je natuurlijke stofwisseling. Niet alle lichamen zijn hetzelfde en dat wat voor de een mogelijk is, is niet altijd haalbaar voor de ander. Als je huidige gewicht gezond voor je is, is het misschien beter om je lichaam te waarderen en je te concentreren op gelukkig zijn met hoe je bent.

Wil je afvallen om het risico op medische aandoeningen, zoals hartaandoeningen, beroertes of artritis te verlagen, dan is het verstandig met een specialist te gaan praten die je helpt bij het afvallen. Samen met een arts, personal trainer of voedingsdeskundige ontdek je je streefgewicht en kun je die ook bereiken. Met kleine stapjes, want dat is uiteindelijk het beste.


Bronnen

https://www.nhs.uk/live-well/eat-well/cut-down-on-your-calories/#:~:text=An%20important%20part%20of%20a,a%20day%20(8%2C400kJ)

https://www.webmd.com/diet/features/stress-weight-gain#:~:text=Levels%20of%20%22the%20stress%20hormone,you%20crave%20sugary%2C%20fatty%20foods

Gecreëerd door Tom Vermeersch ()

Tom Vermeersch

Tom Vermeersch is een gecertificeerde psycholoog en Bachbloesemexpert met meer dan 30 jaar ervaring.

Andere artikelen

Riltaline tijdens de examenperiode?

De examenperiode staat weer voor de deur. Voor ouders met studerende jongeren steevast een periode van gigantisch veel stress. Voor de jongere zelf een periode waarin heel wat gevraagd wordt...

Hoe weet je of je een drankprobleem hebt?

Het is typerend dat mensen in de donkere dagen vaker naar een glaasje alcohol grijpen dan tijdens de zomermaanden. Dit fenomeen zorgt er bijvoorbeeld voor dat problemen met alcohol in de Noordse landen veel groter zijn dan in Zuiderse landen. Maar hoe ver mag je gaan met een glaasje? Hierover bestaan sterk uiteenlopende verhalen.

7 tips om je hond te helpen bij vuurwerkangst

Zo fijn als het is voor de mens om de overgang van oud naar nieuw te vieren, zo beangstigend is het voor de hond. Vooral het knallende vuurwerk dat die nacht gul wordt afgestoken, is voor heel wat honden afschrikwekkend. Lees 7 tips hoe je jouw hond kan helpen bij vuurwerkangst.

Al eens aan yoga gedacht? De voordelen van yoga

Al eens aan yoga gedacht? Het uitoefenen van yoga biedt veel voordelen. Het is een holistische praktijk die voordelig is op fysiek, emotioneel en mentaal vlak.

Voel jij je neerslachtig?

Voel jij je neerslachtig en een beetje verdrietig? Je bent zeker niet alleen! We voelen ons allemaal wel eens verdrietig. Het is een normale menselijke emotie. Soms is het duidelijk wat onze depressie heeft veroorzaakt. Veel voorkomende redenen om je verdrietig te voelen zijn onder andere het overlijden van een dierbare, het einde van een relatie, verliezen van je baan of geldproblemen. Maar het is niet altijd overduidelijk waarom je niet lekker in je vel zit.

Eet deze voedingsmiddelen niet als je gelukkig wilt zijn!

Heb je wel eens gemerkt dat je je verdrietig, neerslachtig of somber voelt als je iets hebt gegeten? Dat klinkt raar, nietwaar. Toch is het geen verbeelding; sommige voedingsmiddelen maken je blijer dan anderen.

Roken kost je bijna 3000 dagen van je leven

Dat roken niet goed is voor de gezondheid, is zeker geen nieuws meer. De kans op allerlei ziektes neemt gigantisch toe door te roken. Jaarlijks sterven er ongeveer 15000 Belgen als gevolg van het roken.

Roken eist om de 6 seconden een slachtoffer

Om de 6 seconden sterft er iemand omwille van het roken. Daarmee is roken zowat het monster dat de meeste slachtoffers opeist.

Het dieet van de sterren: een sterrendieet?

Is het komkommertijd in het wereldje van de televisiesterren of doen zij het gewoon om in de kijker te staan? Steeds meer en meer laten sterren hun gezicht linken aan bepaalde vormen van dieet. De bedoeling hiervan is natuurlijk zoveel mogelijk mensen overtuigen om ook dit dieet te gaan volgen. Maar enig wantrouwen is hier wel op zijn plaats.

Verbergen van een depressie: zoek uit of iemand die je kent – of jijzelf! – dit doet

Het is niet gemakkelijk om te zien of iemand een depressie heeft. Terwijl sommige tekenen zoals verdriet, pessimisme en terugtrekking uit het sociale leven gemakkelijk te herkennen zijn, kunnen andere symptomen minder voor de hand liggen. Sommige mensen zijn erg goed in het verbergen van hun depressie – zelfs voor zichzelf!

5 redenen waarom je niet afvalt

5 redenen waarom je niet afvalt
5 redenen waarom je niet afvalt

Je bent een paar (of meerdere) kilo’s te zwaar en je hebt besloten daar iets aan te doen. Je sport regelmatig en je eet gezond met veel verse groenten, fruit en mager vlees. Toch wijst die weegschaal niet aan dat je afvalt. Dat is heel frustrerend, want je doet toch je best. Er kan dan iets anders aan de hand zijn, waardoor het niet lukt.

Afvallen is moeilijk. Een kilo zit er sneller aan dan dat je deze op een verantwoorde, gezonde manier er weer af hebt. Een crash dieet is zeker niet aan te raden. Als je namelijk te snel afvalt, is de kans groot dat de kilo’s er weer aanvliegen zodra je je gewone eetpatroon weer oppakt. Ter ondersteuning van het afvallen kun je Bachbloesem mix 51 gebruiken. Deze speciale mix kan je helpen bij het afvallen door je eetgewoonten te veranderen, geduld te hebben en door te zetten.

Gewichtsverlies moet een geleidelijk proces zijn. Door voldoende te bewegen en gezond te eten val je op een gezonde manier af. Dat kan wel eventjes duren, maar dat is goed. Want door geleidelijk af te vallen, blijven de kilo’s ook weg en ga je minder schommelen met je gewicht. Doe je erg je best, maar minder je niet in gewicht? Dan is er misschien wel iets aan de hand, wat het gewichtsverlies tegengaat. Er zijn vijf zaken die gewichtsverlies voorkomen, zelfs bij een gezond eet- en beweegpatroon.

Bach bloesem Mix 51: Afvallen

Bach bloesem mix 51 helpt om:

  • Je eetgewoontes te veranderen
  • je dieet vol te houden
  • discipline te creëren om je aan een voedingspatroon te houden
  • moed te krijgen om geen schuldgevoelens te ervaren
  • je emoties beter onder controle te krijgen
  • verdraagzamer te worden
Klik hier en ontdek Bach bloesem mix 51
 

1. Je bent gestrest

Stress wordt in verband gebracht met zowel gewichtstoename als met moeilijk kunnen afvallen. Dat heeft verschillende redenen:

Vreetbuien: door stress heb je meer trek. Dat komt omdat door stress het ‘vecht-vlucht’-mechanisme in werking wordt gezet. Hiervoor heb je meer energie voor je spieren nodig. Je lichaam vraagt dan vooral naar voedsel wat snel energie levert, zoals comfort food met veel vet en suiker.

Hoge niveaus van cortisol: het ‘vecht-vlucht’-mechanisme gaat gepaard met een verhoogde productie van het stresshormoon cortisol. Cortisol stimuleert de eetlust, waardoor je dus vreetbuien krijgt. Daarnaast zet cortisol het lichaam aan om vet op te slaan. Deze reserves heeft je lichaam nodig, omdat stress heel veel energie vergt. Echter slaat je lichaam dit vet vooral op rond de buik.

Te weinig lichaamsbeweging: als je moe, gestrest of depressief bent, dan heb je gewoonweg geen zin om iets te doen. Een training sla je dan gemakkelijker over. Zelfs voor een simpele wandeling kom je niet van de bank.

Afvallen zelf kan stress opleveren, omdat je jezelf veel restricties oplegt qua eten en drinken. Maar de stress kan ook komen van andere bronnen, zoals je zorgen maken over werk en de kinderen. Als je je gestrest voelt, kan Bachbloesem mix 71 je helpen je rustiger en meer ontspannen te voelen. Neem gedurende de dag regelmatig een pauze. Maak bijvoorbeeld een wandeling of probeer ontspanningsoefeningen te doen, zoals diep ademhalen.

2. Je krijgt niet genoeg slaap

Wist je dat een gebrek aan genoeg kwalitatieve slaap het afvallen in de weg kan zitten? Slaaptekort beïnvloedt je zowel lichamelijk als geestelijk. Wanneer je niet genoeg kwalitatieve slaap hebt, merk je dat de andere dag meteen. Je bent moe, prikkelbaar en misschien wel een beetje verward daarvan. Je lichaam wil dan snelle energie en vraagt om een snelle hap, zoals chocolade of een pizza, in plaats van langzame energiebronnen, zoals fruit en salades. Bij slaaptekort maakt het lichaam ook weer cortisol aan, waardoor de eetlust verhoogd. Je hebt immers meer energie nodig – net als bij stress. En als je je vermoeid en slaperig voelt, komt er vaak niet veel van bewegen.

Om de nachtrust te verbeteren, is het verstandig een vast slaapritueel voor jezelf te ontwikkelen. Ga bijvoorbeeld elke dag (ook in het weekend) op hetzelfde tijdstip naar bed. En sta ook op hetzelfde tijdstip op (dus niet lang uitslapen). Zorg ervoor dat de slaapkamer zo stil en donker mogelijk is. Hoe minder prikkels van buitenaf, des te beter komen je hersenen tot rust. Een koele, goed geventileerde slaapkamer is ook een aanrader. Tot slot is het goed om minimaal een uur voordat je gaat slapen beeldschermen uit te zetten. Dus geen telefoon, tablet of televisie vlak voor je naar bed gaat. Lees bij voorkeur een boek om nog te ontspannen voor het slapengaan.

3. Je eet te veel

Ieder pondje gaat door het mondje, zo luidt het gezegde. Het is daarom goed om tijdens een dieet goed op te letten dat je niet te veel eet. Als je meer calorieën verbrandt dan je binnen krijgt, dan val je het meest effectief af. Je lichaam moet dan namelijk energie halen uit de opgeslagen vetreserves. Voor een gezond gewicht is bepaald dat mannen ongeveer 2.500 calorieën per dag nodig hebben en vrouwen 2.000. Dus als je minder calorieën binnenkrijgt, zou je moeten afvallen. Let wel: te weinig eten is ook niet goed voor het lichaam. Eet gezond met veel (rauwe) groente en fruit en magere producten om zo het aantal calorieën te verminderen. Wil je weten hoeveel calorieën ergens inzitten? Online zijn er caloriecalculators te vinden om je hierbij te helpen. Het is ook goed om je eten af te wegen om zo meer inzicht te krijgen in hoeveel je eigenlijk eet.

4. Je houdt geen voedseldagboek bij

Uit onderzoek blijkt dat mensen die een voedseldagboek bijhouden tijdens het afvallen, zij meer kans van slagen hebben. Ook om hun gewichtsverlies te behouden nádat het streefgewicht is bereikt. Het voelt wellicht gek om alles wat je eet en drinkt op te schrijven, met daarbij de calorieën, maar het geeft wel veel meer inzicht in je voedselinname. Gebruik hiervoor een notitieboek of een app waarin je je voedselinname bijhoudt.

Probeer eens een week lang in een dagboek bij te houden wat je eet of drinkt. Wellicht geeft het je gewichtsverlies de vliegende start die je nodig hebt. Het wordt ook gemakkelijker om in te zien welke voeding je kan vervangen voor gezondere alternatieven.

5. Je beweegt niet genoeg

Bewegen is heel belangrijk om gewicht te verliezen. Want door te bewegen versterk je je spieren en verbrand je calorieën. Beweeg elke dag een uur tot anderhalf uur matig actief en dertig minuten zeer intensief voor het beste resultaat. Onder matig actief valt fietsen, wandelen en rustig zwemmen. Een sporttraining, work-out in de sportschool, danstraining of andere sporten waar je van gaat zweten en op hoog niveau uitvoert, vallen onder het intensieve half uur. Nu is het niet voor iedereen weggelegd om zoveel te bewegen op een dag. Accepteer dan dat het gewichtsverlies wat langzamer zal gaan.

Overigens hoef je niet meteen naar de sportschool. Actiever leven betekent ook meer lopen. Doe meer klusjes in de tuin, doe het huishouden dansend, sta wat vaker achter je bureau en doe de boodschappen eens op de fiets. Minder zitten is eigenlijk het doel om meer gewicht te kunnen verliezen.

Tot slot: heb je onrealistische verwachtingen?

Een gezond gewicht is natuurlijk heel fijn, want het is goed voor je gezondheid. Dat hoeft lang niet voor iedereen een maatje XS of S te zijn. Het heeft ook te maken met je lichaamsbouw en hoe lekker jij in je vel zit. En hoe zit het eigenlijk met jouw idee van wat je gezonde gewicht zou moeten zijn? Wellicht is deze wel heel onrealistisch. Je kan het door de BMI (body mass index) te berekenen het snelste ontdekken. Echter houdt dit geen rekening met je lichaamsbouw en je natuurlijke stofwisseling. Niet alle lichamen zijn hetzelfde en dat wat voor de een mogelijk is, is niet altijd haalbaar voor de ander. Als je huidige gewicht gezond voor je is, is het misschien beter om je lichaam te waarderen en je te concentreren op gelukkig zijn met hoe je bent.

Wil je afvallen om het risico op medische aandoeningen, zoals hartaandoeningen, beroertes of artritis te verlagen, dan is het verstandig met een specialist te gaan praten die je helpt bij het afvallen. Samen met een arts, personal trainer of voedingsdeskundige ontdek je je streefgewicht en kun je die ook bereiken. Met kleine stapjes, want dat is uiteindelijk het beste.


Bronnen

https://www.nhs.uk/live-well/eat-well/cut-down-on-your-calories/#:~:text=An%20important%20part%20of%20a,a%20day%20(8%2C400kJ)

https://www.webmd.com/diet/features/stress-weight-gain#:~:text=Levels%20of%20%22the%20stress%20hormone,you%20crave%20sugary%2C%20fatty%20foods


Marie Pure

Andere artikelen


rilatine

Riltaline tijdens de examenperiode?

De examenperiode staat weer voor de deur. Voor ouders met studerende jongeren steevast een periode van gigantisch veel stress. Voor de jongere zelf een periode waarin heel wat gevraagd wordt...

Lees het volledig artikel

drinkgewoontes

Hoe weet je of je een drankprobleem hebt?

Het is typerend dat mensen in de donkere dagen vaker naar een glaasje alcohol grijpen dan tijdens de zomermaanden. Dit fenomeen zorgt er bijvoorbeeld voor dat problemen met alcohol in de Noordse landen veel groter zijn dan in Zuiderse landen. Maar hoe ver mag je gaan met een glaasje? Hierover bestaan sterk uiteenlopende verhalen.

Lees het volledig artikel

vuurwerkangst

7 tips om je hond te helpen bij vuurwerkangst

Zo fijn als het is voor de mens om de overgang van oud naar nieuw te vieren, zo beangstigend is het voor de hond. Vooral het knallende vuurwerk dat die nacht gul wordt afgestoken, is voor heel wat honden afschrikwekkend. Lees 7 tips hoe je jouw hond kan helpen bij vuurwerkangst.

Lees het volledig artikel

Al eens aan yoga gedacht? De voordelen van yoga

Al eens aan yoga gedacht? De voordelen van yoga

Al eens aan yoga gedacht? Het uitoefenen van yoga biedt veel voordelen. Het is een holistische praktijk die voordelig is op fysiek, emotioneel en mentaal vlak.

Lees het volledig artikel

Voel jij je neerslachtig

Voel jij je neerslachtig?

Voel jij je neerslachtig en een beetje verdrietig? Je bent zeker niet alleen! We voelen ons allemaal wel eens verdrietig. Het is een normale menselijke emotie. Soms is het duidelijk wat onze depressie heeft veroorzaakt. Veel voorkomende redenen om je verdrietig te voelen zijn onder andere het overlijden van een dierbare, het einde van een relatie, verliezen van je baan of geldproblemen. Maar het is niet altijd overduidelijk waarom je niet lekker in je vel zit.

Lees het volledig artikel

Eet deze voedingsmiddelen niet als je gelukkig wilt zijn!

Eet deze voedingsmiddelen niet als je gelukkig wilt zijn!

Heb je wel eens gemerkt dat je je verdrietig, neerslachtig of somber voelt als je iets hebt gegeten? Dat klinkt raar, nietwaar. Toch is het geen verbeelding; sommige voedingsmiddelen maken je blijer dan anderen.

Lees het volledig artikel

roken-nieuws

Roken kost je bijna 3000 dagen van je leven

Dat roken niet goed is voor de gezondheid, is zeker geen nieuws meer. De kans op allerlei ziektes neemt gigantisch toe door te roken. Jaarlijks sterven er ongeveer 15000 Belgen als gevolg van het roken.

Lees het volledig artikel

roken

Roken eist om de 6 seconden een slachtoffer

Om de 6 seconden sterft er iemand omwille van het roken. Daarmee is roken zowat het monster dat de meeste slachtoffers opeist.

Lees het volledig artikel

beyonce sterrendieet

Het dieet van de sterren: een sterrendieet?

Is het komkommertijd in het wereldje van de televisiesterren of doen zij het gewoon om in de kijker te staan? Steeds meer en meer laten sterren hun gezicht linken aan bepaalde vormen van dieet. De bedoeling hiervan is natuurlijk zoveel mogelijk mensen overtuigen om ook dit dieet te gaan volgen. Maar enig wantrouwen is hier wel op zijn plaats.

Lees het volledig artikel

Verbergen van een depressie zoek uit of iemand die je kent – of jijzelf! – dit doet

Verbergen van een depressie: zoek uit of iemand die je kent – of jijzelf! – dit doet

Het is niet gemakkelijk om te zien of iemand een depressie heeft. Terwijl sommige tekenen zoals verdriet, pessimisme en terugtrekking uit het sociale leven gemakkelijk te herkennen zijn, kunnen andere symptomen minder voor de hand liggen. Sommige mensen zijn erg goed in het verbergen van hun depressie – zelfs voor zichzelf!

Lees het volledig artikel

Bachbloesems zijn geen geneesmiddelen maar onschadelijke plantaardige extracten die gebruikt worden ter ondersteuning van de gezondheid.

© 2025 Mariepure - Webdesign Publi4u

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....